12 τρόποι βελτιστοποίησης των δελτίων τύπου και αποφυγή κυρώσεων της Google

Στο άρθρο "Η δημοσίευση επισκεπτών έχει πάψει να είναι νόμιμη", γράψαμε ότι η Google ενημέρωσε την ενότητα "Σχέδια ανταλλαγής συνδέσεων" για να συμπεριλάβει τεχνητούς "συνδέσμους με κείμενο βελτιστοποιημένο για μηχανές αναζήτησης τοποθετημένους σε άρθρα και δελτία τύπου δημοσιευμένα σε εξωτερικούς πόρους". Ορισμένοι έμποροι περιεχομένου και βελτιστοποιητές αναζήτησης έχουν αρνητική άποψη για την καινοτομία της Google, καθώς απαγορεύει ορισμένες από τις συνήθεις μεθόδους οικοδόμησης συνδέσμων.

Πράγματι, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο έλεγε απευθείας συνδέσεις σε δελτία τύπου τεχνητά. Ο καταξιωμένος μαχητής μαζικής αναζήτησης Matt Cutts πρότεινε σε όλους να κλείσουν τέτοιους δεσμούς με το χαρακτηριστικό nofollow. Τι σημαίνει αυτό για επιχειρηματικά έργα που χρησιμοποιούν δελτία τύπου για να αυξήσουν την προβολή των πόρων τους στις μηχανές αναζήτησης;

Είναι αυτή η σημαντική είδηση ​​για το SEO και το μάρκετινγκ περιεχομένου; Πάρε εικασία!

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως προσπαθεί από καιρό να στερήσει από τα δελτία τύπου οποιαδήποτε σημασία από την άποψη του SEO. Αν πάτε πίσω στο 2006, οι σύνδεσμοι από τα δελτία τύπου αύξησαν σημαντικά τη θέση των εν λόγω περιοχών. Το 2013, ο ρόλος αυτών των συνδέσεων μειώθηκε σημαντικά, αλλά παρόλα αυτά είχαν θετική επίδραση στη θέση των πόρων πριν από αυτές τις ενημερώσεις στο τμήμα "Σχέδια ανταλλαγής συνδέσεων". Προφανώς, τώρα η δημοσίευση των ανακοινώσεων τύπου με συνδέσμους έχει χάσει το νόημά της.

Αλλά τι γίνεται με τις δημοσιευμένες στο παρελθόν εκδόσεις που έχουν συνδέσμους που εμπίπτουν στον νέο ορισμό των τεχνητών δεσμών της Google; Μήπως μια σοβαρή μηχανή αναζήτησης θα τιμωρήσει ιστοσελίδες που αναφέρονται από χιλιάδες έγγραφα που δημιουργήθηκαν προηγουμένως με συνδέσεις αγκύρωσης; Ίσως οι έμποροι περιεχομένου να χρησιμοποιούν έναν εξουδετερωτή;

Τα εμπορικά σήματα για πολλά χρόνια δημοσίευσαν δελτία τύπου σε ιστότοπους τρίτων για να αποκτήσουν εξωτερικούς συνδέσμους. Η κατάργηση αυτών των εγγράφων ή η εξουδετέρωση εξωτερικών συνδέσεων διαρκεί πολύ περισσότερο από ένα λεπτό. Επιπλέον, οι έμποροι περιεχομένου απλά δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσουν τα δελτία τύπου από πολλές παλιές τοποθεσίες, συγκεντρωτές και μηχανές πλύσης συνδέσμων.

Επιπλέον, δεν είναι γνωστό πώς μια απότομη μείωση της εξωτερικής μάζας αναφοράς θα επηρεάσει τη θέση του πόρου. Σίγουρα ένα πράγμα είναι σαφές - οι τελευταίες καινοτομίες από την Google θα έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην επιχειρηματική δραστηριότητα των ιστότοπων που παρέχουν υπηρεσίες για τη δημοσίευση των δελτίων τύπου.

Μην βελτιστοποιείτε τους συνδέσμους, εστιάζετε στις ροές ειδήσεων και στην ποιότητα των χώρων.

Οι έμποροι περιεχομένου και οι ιδρυτές βελτιστοποίησης μαντεύουν στους χώρους του καφέ τι πρέπει να κάνουν με τα δημοσιευμένα δελτία τύπου, καθώς και πώς θα τα δημοσιεύσουν στο μέλλον.

Όσον αφορά την περαιτέρω εργασία με τα δελτία τύπου, τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το είδος ενημερωτικού μηνύματος έχει το δικαίωμα στη ζωή παρά τις ενημερώσεις των αλγορίθμων μηχανών αναζήτησης. Φυσικά, αν αυτά τα μηνύματα δεν είναι παρόμοια με το παράδειγμα που αναφέρεται στο άρθρο "Πώς να μην γράψετε δελτία τύπου".

Δημοσιεύστε δελτία τύπου εάν έχετε μια πολύ σημαντική ιστορία ειδήσεων. Επιλέξτε προσεκτικά έναν ιστότοπο για τη δημοσίευση ενός δελτίου τύπου. Στείλτε τα μηνύματά σας στα μέσα ενημέρωσης της βιομηχανίας και στις κορυφαίες σε απευθείας σύνδεση πύλες στην περιοχή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει έναν ή δύο συνδέσμους στο δελτίο τύπου. Απλά κλείστε τα με το χαρακτηριστικό nofollow. Θα πρέπει να ενδιαφέρεστε για τις άμεσες μεταβάσεις χρηστών που λαμβάνετε λόγω της ποιότητας των τοποθεσιών και της σημασίας της ροής ειδήσεων και όχι της βελτιστοποίησης της μηχανής αναζήτησης του ιστότοπου.

Για αναφορά: η αμερικανική έκδοση των New York Times δημοσίευσε το πρώτο δελτίο τύπου το 1906 και ο συγγραφέας της ήταν ο διάσημος δημοσιογράφος και ιδρυτής της PR Ivy Lee. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, τα σήματα δημοσίευσαν κυρίως τις κυκλοφορίες τους σε έγκυρα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Έτσι, δελτία Τύπου υπήρχαν πολύ πριν από την έλευση της Google, έτσι θα υπάρξουν μετά την ενημέρωση των αλγορίθμων αναζήτησης.

Ψηφιακός τρόπος δελτίων τύπου: δεν είναι μόνο SEO

Η ενημέρωση της ενότητας Σχέδια ανταλλαγής συνδέσεων έχει θετική επίδραση στο μάρκετινγκ περιεχομένου. Τώρα, οι έμποροι θα θυμούνται ότι ένα δελτίο τύπου δεν είναι ένα από τα εργαλεία οικοδόμησης συνδέσμων, αλλά ένα μέσο διάδοσης σημαντικών πληροφοριών. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να εξαπατήσει PR και TCI, αλλά να αλληλεπιδράσει με τους δημοσιογράφους και τους καταναλωτές.

Τα Bloomberg, Reuters, AP, Dow Jones, Lenta.ru, Vedomosti και άλλα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν καθημερινά χιλιάδες δελτία τύπου ποιότητας, πολλά από τα οποία μετατρέπονται σε εξίσου καλά νέα. Πολλοί ειδησεογραφικοί πόροι διερευνούν ανεξάρτητα τους ιστότοπους για δημοσίευση εκδόσεων, για παράδειγμα, PR Newswire ή AllToday.ru, επιλέγουν τα πιο ενδιαφέροντα μηνύματα και τα μετατρέπουν σε σημειώσεις ειδήσεων.

Μην ξεχνάτε ότι οι πληροφορίες που διαδίδονται μέσω δελτίων τύπου, μπαίνουν σε κοινωνικά δίκτυα. Παράγει αλληλεπίδραση χρηστών με μάρκες, μετοχές, συνδρομές. Τα δελτία τύπου κάνουν τα νέα της εταιρείας σας ορατά στους χρήστες μηχανών αναζήτησης, πύλες ειδήσεων και aggregators, καθώς και σε κοινωνικά δίκτυα. Σας δίνουν φυσικές μεταβάσεις, απόψεις, κλικ και όχι εξωτερικούς συνδέσμους για βαθμολόγηση.

Πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τα δελτία τύπου;

Χρησιμοποιώντας δελτία τύπου για τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με την επιχείρησή σας, μπορείτε να τις βελτιστοποιήσετε, αλλά δεν πρόκειται για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Προσαρμόστε τις ροές ειδήσεων για ζωντανούς χρήστες. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στοίχημα στα ρομπότ αναζήτησης.

Κατά τη βελτιστοποίηση των δελτίων τύπου, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συστάσεις:

1. Προσθέστε συνδέσμους που έχουν κλείσει με το χαρακτηριστικό nofollow. Θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες να περιηγηθούν γρήγορα στον ιστότοπό σας.
  2. Κάνετε τα δελτία τύπου ενδιαφέροντα, ενημερωτικά και βολικά για τους καταναλωτές και τους δημοσιογράφους.
  3. Προσπαθήστε να κάνετε το δελτίο τύπου ορατό στις μηχανές αναζήτησης και στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 1-2 φράσεις κλειδιά στο κείμενο απελευθέρωσης.
  4. Χρησιμοποιήστε το δελτίο τύπου ως teaser που θα προσελκύσει τους χρήστες στην ιστοσελίδα ή το ιστολόγιό σας.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα δελτίο τύπου ως ένα teaser για τους δημοσιογράφους που ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στυλό να μετατρέψει μια απελευθέρωση σε ένα μεγάλο ειδησεογραφικό άρθρο.
  6. Συμπεριλάβετε χρήσιμες πληροφορίες σε δελτία τύπου. Φυσικά, η μορφή του δελτίου τύπου δεν συνεπάγεται τη δημοσίευση ενός πλήρους οδηγού καταναλωτών, αλλά μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε μια σύντομη βήμα προς βήμα οδηγίες σε αυτό.
  7. Εγκαταστήστε νέες επαφές με απελευθερώσεις. Για να το κάνετε αυτό, συμπεριλάβετε τουλάχιστον τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε δελτία τύπου.
  8. Δημοσιεύστε δελτία τύπου μόνο εάν έχετε πραγματικά σημαντικά νέα σχετικά με τις δραστηριότητες της επιχείρησής σας ή του κλάδου στο σύνολό του.
  9. Συμπεριλάβετε φωτογραφίες ή βίντεο στην έκδοση. Το Διαδίκτυο σας επιτρέπει να απομακρυνθείτε από την κλασσική μορφή των μηνυμάτων τύπου.
  10. Δημιουργήστε ένα μήνυμα βίντεο για το πάτημα. Χρησιμοποιήστε το YouTube ή το Google+ Hangouts γι 'αυτό.
  11. Δημιουργήστε ένα δελτίο τύπου σε μορφή παρουσίασης σε μορφή infographic ή multimedia.
  12. Δημοσιεύστε την κυκλοφορία στα κοινωνικά δίκτυα. Ίσως έτσι θα λάβετε γρήγορα μια απάντηση.

Έτσι, η Google θεωρεί ότι οι συνδέσεις τύπου είναι τεχνητές. Ως εκ τούτου, μην χρησιμοποιείτε δελτία τύπου για χάρη της απόκτησης εξωτερικών συνδέσεων, που υπολογίζονται για τη χειραγώγηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αποφύγετε τις άγκυρες κορεσμένες με λέξεις-κλειδιά. Σε ακραίες περιπτώσεις, κλείστε τις με το χαρακτηριστικό nofollow. Επίσης, αποφύγετε την υπερφόρτωση του κειμένου απελευθέρωσης με φράσεις αναζήτησης. Θυμηθείτε ότι ένα δελτίο τύπου είναι ένα εργαλείο για την αλληλεπίδραση με τα μέσα και τους καταναλωτές και όχι με ένα εργαλείο βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε έργα και να αποφύγετε κυρώσεις μηχανών αναζήτησης.

Αφήστε Το Σχόλιό Σας